Over ons 2019-01-05T16:59:56+00:00

Een multidisciplinair team van specialisten voor overkoepelend advies

De Lemon Touch – onze unieke aanpak – bestaat erin dat we vanuit verschillende invalshoeken naar jouw situatie kijken. Ons divers team belastingconsulenten, juristen en onafhankelijke financiële planners werkt vanuit een helikopterperspectief. Zo houden we werkelijk voor elk advies rekening met alle aspecten die impact hebben op je privé en zakelijk vermogen.

Het is onze overtuiging dat gepersonaliseerd advies start met een objectieve analyse van je totale vermogenssituatie. Daarin identificeren we ook je gewenste situatie, je dromen en zorgen. Jou ontzorgen en met een sterk plan je financiële toekomst veiligstellen, dat is onze ambitie.

Onze onafhankelijkheidintegriteit en discretie zijn daarbij grote troeven.

Lemon Consult is door het FSMA erkend als onafhankelijk financieel planner en door het IAB als belastingsconsulent. Als enige vennootschap in België met dit dubbel statuut staan wij daarom garant voor werkelijk onafhankelijk advies.

Als erkend dienstverlener voor KMO-advies en KMO-opleidingen, geven wij onze bedrijfsklanten de mogelijkheid om tot 40% subsidie te ontvangen van de Vlaamse Overheid. Dat geldt zowel voor advies als voor opleidingen.

Lemon Consult – de finishing touch voor je vermogen

Je laat je ongetwijfeld al bijstaan door echte experts in hun vak: bankiers, verzekeringsmakelaars, boekhouders, notarissen en advocaten. Zij staan allemaal als langetermijnpartner aan je zijde en geven vanuit hun invalshoek goed advies.

Totaaloverzicht voor gemoedsrust

Lemon Consult voegt hieraan een dimensie toe. Met een overkoepelende en onafhankelijke visie houden we het totaaloverzicht en kunnen we perfect inschatten welke impact deelaspecten hebben op de totaliteit. Zo staan we je op werkelijk onafhankelijke wijze bij in elke belangrijke stap in je leven. Lemon Consult is je life time partner voor fiscale en financiële planning.

Lemon Consult flavours your future

A Lemon is extreem gezond, gekend voor zijn intense smaak en voegt subtiele accenten toe.

Team

Dieter Bossuyt
Dieter BossuytBelastingconsulent
 • Master handelswetenschappen – accountancy & fiscaliteit (2008)
 • Expert Class Vennootschapsrecht (Brugge Business School) (2010)
 • Belastingconsulent (IAB-erkenning 13325 1 BN 86)
 • Lid Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen
 • Docent Vermogens- en successieplanning (Brugge Business School)
Kristof Delobelle
Kristof DelobelleExpert fiscale en financiële planning
 • Licentiaat handelswetenschappen – specialisatie accountancy (Ehsal, Brussel)(1993)
 • Geaggregeerde in de economische wetenschappen (Ehsal, Brussel)(1994)
Inge Veldeman
Inge VeldemanExpert estate planning
 • Licentiaat rechten (UGent) (2007)
 • Expert Class Vennootschapsrecht (Brugge Business School) (2010)
Lynn Boterberg
Lynn BoterbergExpert fiscale en financiële planning
 • Master of Science in Business Economics (TEW) – Marketing (UGent, 2016)
 • Master handelswetenschappen – Finance & Risk management (2015)
Steve Bossuyt
Steve BossuytStagiair - belastingconsulent
 • Master handelswetenschappen – accountancy & fiscaliteit (2015)
 • Postgraduaat Vermogens- en successieplanning (Brugge Business School) (2016)
 • Expert Class Vennootschapsrecht (Brugge Business School) (2018)
Stef Mannaerts
Stef MannaertsMaster in personal financial planning
 • Master in personal financial planning (Antwerp Management School, 2018)
 • Lector UC Leuven-Limburg
Vacature
VacatureHeeft u ook een passie voor fiscale en financiële planning?
U heeft een fiscale en / of juridische achtergrond?
U bent op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Neem dan contact op met Dieter Bossuyt (dieter.bossuyt@lemonconsult.be) en wie weet maakt u binnenkort deel uit van het Lemon Team!

Ons statuut

Als erkend belastingconsulent oefenen wij dit gereglementeerd beroep uit onder toezicht van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB). Dat staat garant voor onze bekwaamheid, onafhankelijkheid en beroepsintegriteit.

De titel onafhankelijk financieel planner is voorbehouden aan gereglementeerde ondernemingen en financiële planners aan wie de FSMA een vergunning heeft verleend.  Lemon Consult is één van de weinige vennootschappen met een vergunning.

Als onafhankelijk financieel planner geven wij raad over het optimaliseren van het vermogen van een cliënt, met name van de structuur, de planning in de tijd, de bescherming, de juridische organisatie of de overdracht ervan, op grond van de behoeften en de doelstellingen die de cliënt aangeeft. Het onafhankelijke verwijst zeer expliciet naar het verbod op het verstrekken van investeringsdiensten of elk ander advies dat betrekking heeft op individuele financiële producten.

Op basis van deze twee statuten ben je bij Lemon Consult zeker van werkelijk onafhankelijk advies.

KMO-Portefeuille

Lemon Consult is geregistreerd bij het Agentschap Innoveren & ondernemen  van het Vlaams Gewest als erkend dienstverlener in zowel de tak advies als in de tak opleiding.

Advies en opleidingskosten kunnen tot maximaal 40% worden betaald via de KMO-portefeuille. De tussenkomst kan tot € 10.000 bedragen per jaar voor kleine ondernemingen. Voor middelgrote ondernemingen bedraagt het steunpercentage maximaal 30% met een maximum van € 15.000 op jaarbasis (advies & opleiding samen).

De kosten voor uitwerking en implementatie van de uitgebrachte adviezen komen niet in aanmerking voor subsidiëring via de KMO-portefeuille.

Voor meer informatie omtrent het gebruik van de KMO-portefeuille, surf naar www.kmo-portefeuille.be of neem rechtstreeks contact met ons op. Wij helpen en informeren u graag verder.

Nieuws

Heeft u uw persoonlijk pensioentraject al uitgestippeld?

19 februari 2019|

Hoe kan ik mijn levensstandaard handhaven eens ik op pensioen ben? Welk kapitaal moet ik hiervoor zelf bijeen sparen? Het zijn vragen waar u waarschijnlijk ook mee worstelt. Om een antwoord te bieden op deze [...]

Nieuw voor uw vennootschappen: winst en verlies met elkaar compenseren

27 januari 2019|

Ondernemers die met meerdere vennootschappen werken kennen wellicht het probleem: wanneer de ene vennootschap winst maakt en de andere verlies, dan kunnen deze niet tegen elkaar afgezet worden. Er zal door de winstgevende vennootschap steeds [...]

Nieuwe bom onder aftrek van kosten privévastgoed

23 januari 2019|

Privaat onroerend goed aankopen met een vennootschap, het is al jarenlang een doorn in het oog van de fiscus. Het is een discussie die dikwijls bij de rechtbank aanhangig wordt gemaakt en waarbij de fiscus [...]

Meer nieuws