Over ons 2019-05-21T20:56:58+00:00

Een multidisciplinair team van specialisten voor overkoepelend advies

De Lemon Touch – onze unieke aanpak – bestaat erin dat we vanuit verschillende invalshoeken naar jouw situatie kijken. Ons divers team belastingconsulenten, juristen en onafhankelijke financiële planners werkt vanuit een helikopterperspectief. Zo houden we werkelijk voor elk advies rekening met alle aspecten die impact hebben op je privé en zakelijk vermogen.

Het is onze overtuiging dat gepersonaliseerd advies start met een objectieve analyse van je totale vermogenssituatie. Daarin identificeren we ook je gewenste situatie, je dromen en zorgen. Jou ontzorgen en met een sterk plan je financiële toekomst veiligstellen, dat is onze ambitie.

Onze onafhankelijkheidintegriteit en discretie zijn daarbij grote troeven.

Lemon Consult is door het FSMA erkend als onafhankelijk financieel planner en door het IAB als belastingsconsulent. Als enige vennootschap in België met dit dubbel statuut staan wij daarom garant voor werkelijk onafhankelijk advies.

Als erkend dienstverlener voor KMO-advies en KMO-opleidingen, geven wij onze bedrijfsklanten de mogelijkheid om tot 40% subsidie te ontvangen van de Vlaamse Overheid. Dat geldt zowel voor advies als voor opleidingen.

Lemon Consult – de finishing touch voor je vermogen

Je laat je ongetwijfeld al bijstaan door echte experts in hun vak: bankiers, verzekeringsmakelaars, boekhouders, notarissen en advocaten. Zij staan allemaal als langetermijnpartner aan je zijde en geven vanuit hun invalshoek goed advies.

Totaaloverzicht voor gemoedsrust

Lemon Consult voegt hieraan een dimensie toe. Met een overkoepelende en onafhankelijke visie houden we het totaaloverzicht en kunnen we perfect inschatten welke impact deelaspecten hebben op de totaliteit. Zo staan we je op werkelijk onafhankelijke wijze bij in elke belangrijke stap in je leven. Lemon Consult is je life time partner voor fiscale en financiële planning.

Lemon Consult flavours your future

A Lemon is extreem gezond, gekend voor zijn intense smaak en voegt subtiele accenten toe.

Team

Dieter Bossuyt
Dieter BossuytBelastingconsulent
 • Master handelswetenschappen – accountancy & fiscaliteit (2008)
 • Expert Class Vennootschapsrecht (Brugge Business School) (2010)
 • Belastingconsulent (IAB-erkenning 13325 1 BN 86)
 • Lid Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen
 • Docent Vermogens- en successieplanning (Brugge Business School)
Kristof Delobelle
Kristof DelobelleExpert fiscale en financiële planning
 • Licentiaat handelswetenschappen – specialisatie accountancy (Ehsal, Brussel)(1993)
 • Geaggregeerde in de economische wetenschappen (Ehsal, Brussel)(1994)
Lynn Boterberg
Lynn BoterbergExpert fiscale en financiële planning
 • Master of Science in Business Economics (TEW) – Marketing (UGent, 2016)
 • Master handelswetenschappen – Finance & Risk management (2015)
Dana Vandaele
Dana VandaeleExpert vermogensplanning
 • Master notariaat (UGent, 2008)
 • Master rechten (UGent, 2006)
Steve Bossuyt
Steve BossuytStagiair - belastingconsulent
 • Master handelswetenschappen – accountancy & fiscaliteit (2015)
 • Postgraduaat Vermogens- en successieplanning (Brugge Business School) (2016)
 • Expert Class Vennootschapsrecht (Brugge Business School) (2018)
Stef Mannaerts
Stef MannaertsMaster in personal financial planning
 • Master in personal financial planning (Antwerp Management School, 2018)
 • Lector UC Leuven-Limburg
Vacature
VacatureHeeft u ook een passie voor fiscale en financiële planning?
U heeft een fiscale en / of juridische achtergrond?
U bent op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Neem dan contact op met Dieter Bossuyt (dieter.bossuyt@lemonconsult.be) en wie weet maakt u binnenkort deel uit van het Lemon Team!

Ons statuut

Als erkend belastingconsulent oefenen wij dit gereglementeerd beroep uit onder toezicht van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB). Dat staat garant voor onze bekwaamheid, onafhankelijkheid en beroepsintegriteit.

De titel onafhankelijk financieel planner is voorbehouden aan gereglementeerde ondernemingen en financiële planners aan wie de FSMA een vergunning heeft verleend.  Lemon Consult is één van de weinige vennootschappen met een vergunning.

Als onafhankelijk financieel planner geven wij raad over het optimaliseren van het vermogen van een cliënt, met name van de structuur, de planning in de tijd, de bescherming, de juridische organisatie of de overdracht ervan, op grond van de behoeften en de doelstellingen die de cliënt aangeeft. Het onafhankelijke verwijst zeer expliciet naar het verbod op het verstrekken van investeringsdiensten of elk ander advies dat betrekking heeft op individuele financiële producten.

Op basis van deze twee statuten ben je bij Lemon Consult zeker van werkelijk onafhankelijk advies.

KMO-Portefeuille

Lemon Consult is geregistreerd bij het Agentschap Innoveren & ondernemen  van het Vlaams Gewest als erkend dienstverlener in zowel de tak advies als in de tak opleiding.

Advies en opleidingskosten kunnen tot maximaal 40% worden betaald via de KMO-portefeuille. De tussenkomst kan tot € 10.000 bedragen per jaar voor kleine ondernemingen. Voor middelgrote ondernemingen bedraagt het steunpercentage maximaal 30% met een maximum van € 15.000 op jaarbasis (advies & opleiding samen).

De kosten voor uitwerking en implementatie van de uitgebrachte adviezen komen niet in aanmerking voor subsidiëring via de KMO-portefeuille.

Voor meer informatie omtrent het gebruik van de KMO-portefeuille, surf naar www.kmo-portefeuille.be of neem rechtstreeks contact met ons op. Wij helpen en informeren u graag verder.

Nieuws

Aangekondigde hervorming van de Vlaamse erf- en schenkbelasting blijft beperkt

18 oktober 2019|

In een vorige bijdrage werden een aantal opvallende voorstellen aangehaald uit de startnota van de Vlaamse regeringsonderhandelingen met betrekking tot de Vlaamse erf- en schenkbelasting. Daar is uiteindelijk nog weinig van terug te vinden in [...]

Kent u de invloed van kosten op uw beleggingen?

18 oktober 2019|

Iedereen weet dat er kosten gepaard gaan met beleggen. Deze kunnen echter vaak hoog oplopen en zijn doorgaans weinig transparant. Dit maakt dat veel mensen geen idee hebben of dit nu wel of niet een [...]

Forfaitaire dagvergoedingen, iets voor u?

20 september 2019|

Doet u als bedrijfsleider regelmatig beroepsmatige verplaatsingen in het binnen- en/of buitenland? Dan kan u van uw vennootschap hiervoor een forfaitaire vergoeding ontvangen. In de mate dat de spelregels op fiscaal en sociaal vlak worden [...]

Meer nieuws

Kalender

Start to Plan: opleidingstraject in successie- en pensioenplanning

5 september 2019 | 13:30 - 12 december 2019 | 17:00

Start to Plan: opleidingstraject in successie- en pensioenplanning

6 september 2019 | 13:30 - 13 december 2019 | 17:00