Is bij jou alles goed geregeld?

Laatste nieuws

Volgende infosessie

Onze klanten aan het woord:

We hebben de samenwerking met Lemon Consult als positief ervaren. De gesprekken met Lemon verliepen vlot en in een sfeer van vertrouwen. Het helpt je om de actuele situatie overzichtelijk te maken en alle feiten en mogelijkheden worden op een rijtje gezet.  Het nodige advies wordt gegeven zodat je uiteindelijk zelf kan beslissen wat er moet gebeuren. Het is echt wel mogelijk en noodzakelijk om een successieplanning goed en op relatief jonge leeftijd (wij waren 55 en 57 jaar) voor te bereiden en reeds  stappen te zetten waar mogelijk.

Essentieel en vrij eenvoudig hierbij zijn bvb het in orde brengen van zorgvolmachten en testamenten schrijven.  Hierbij was de begeleiding van Lemon Consult wel noodzakelijk omdat een testament schrijven in functie van een gezin met oa een zorgenkind niet eenvoudig is. Het blijft wel belangrijk om zelf heel alert te blijven en zoveel mogelijk info in te winnen, bij Lemon Consult maar ook bij bvb een notaris.

Patrick Ghyselen en Hilde Feryn, Veurne, ouders van zoon met een beperking.,

B2B ondersteuning door Lemon Consult
Om een groter dossier met zowel roerend als onroerend te behandelen werd Lemon Consult ons aangeraden door een adviseur van een verzekeringsmaatschappij. Lemon Consult heeft voor onze klant een screening gemaakt van het vermogen, de te betalen successie en de mogelijke oplossingen om die te optimaliseren. Als verzekeringsmakelaar hebben wij het roerend verder kunnen afwerken via een handgift aan de kinderen, voor het onroerend hebben wij hen verwezen naar Lemon Consult voor verdere bijstand.

Wij hadden behoefte aan onafhankelijk advies over onze geldzaken en nalatenschap door een onafhankelijke partij. Daarom besloten wij ons te laten bijstaan door Lemon Consult. Het contact en de informatie die we kregen was professioneel en to the point. Door de heldere en persoonlijke aanpak is er ondertussen een hechte vertrouwensband ontstaan met onze adviseur, die zeer snel schakelt en steeds bereikbaar is voor deskundig advies. Hij luistert naar al onze verwachtingen, ambities en plannen en werkt verschillende scenario’s uit. Wetende dat we altijd een bereikbaar en vriendelijk aanspreekpunt hebben bezorgt ons veel gemoedsrust, een echte aanrader!

Wij werden op een ondernemende wijze begeleid door Lemon consult bij de overname van Stumaco. Het gaf ons direct een groot vertrouwen.

Geen theoretische rechten en plichten benadering, maar een praktisch begeleiding.

Door een grote flexibiliteit in plaats en tijd,  konden we in snel tempo, en op onze maat en wensen, een professionele future proof  structuur opzetten die de overname mogelijk maakte.

Alle contracten werden super professioneel maar ook heel duidelijk opgesteld, zodat we ze efficiënt  konden doornemen en de deal rondmaken.

Als ze een nieuwe naam zoeken, dan mogen ze gerust “Top consult” of “Flex consult” gaan heten.

De familie Schoonians Steven en Sergooris Reini, uit Roosdaal, eigenaars van Schoonians Steven bv, centrale verwarming, warmtepompen en zonneboilers gaven aan Lemon consult voor de opmaak van hun volledige fiscale en familiale planning, een score van 8 op 10.

Familie Schoonians Steven en Sergooris Reini, uit Roosdaal, Schoonians Steven BV

Omdat ik begonnen ben met nadenken over de complexe situatie waar ik me in gemanoeuvreerd heb, werd mij aangeraden om met Lemon Consult samen te werken. Ik raad Lemon Consult aan omdat ze een duidelijk advies to the point geven zonder veel blabla.

Wij zijn Francine en Patrick, 62 jaar, en onze dochter Dominique van 34 verblijft door haar handicap in een gespecialiseerde instelling.  Buiten Dominique hebben we geen familie en ons sociaal netwerk is beperkt. Daardoor groeide bij ons de bezorgdheid: wat kunnen we doen opdat het onze dochter aan niets ontbreekt als wij er niet meer zijn en wie zal over haar erfenis waken.

Na een grondige analyse heeft het team van Lemon Consult een zeer compleet dossier opgesteld. Alle mogelijkheden, op onze persoonlijke situatie afgemeten, werden besproken. Uiteraard stond het welzijn van Dominique centraal maar er werd ook gekeken op welke manier het fiscaal aantrekkelijk  kon worden gemaakt. De onafhankelijkheid van Lemon Consult gaf ons de zekerheid op een objectieve manier te zijn geholpen.

Verdonck Patrick en Vanpoucke Francina, Merelbeke,

We zochten advies die de brug kan slaan tussen ondernemen en privé aangelegenheden.

We vonden dit bij Lemon consult.

Zij hebben een zeer professionele studie opgemaakt en ons bijgestaan met waardevolle raadgevingen en dit aan een zeer redelijke prijs.

Paul en Jeannine Mampaey-Sellenslach, bv Mampaey Engineering, Tremelo

De familie Vanhoenacker – Huyghe, uit Gistel, eigenaars van Creform gaven aan Lemon consult voor de opmaak van hun volledige fiscale en familiale planning, een score van 9 op 10.

Familie Vanhoenacker - Huyghe, Gistel, Creform

We kunnen zeker bevestigen dat de samenwerking met Lemon Consult positief verliep.

Onze zoon Lander, 19 jaar, heeft het downsyndroom en autisme. Dit was voor ons de reden om te starten met een successieplanning. Dit vergde zeker wat moed, tijd en inzet, wat niet simpel is voor een zorgintensief gezin, maar we zijn heel blij dat we eindelijk toch actie hebben ondernomen.

We werden heel goed bijgestaan door Lemon Consult. We kregen de nodige algemene uitleg én specifieke uitleg toegespitst op onze persoonlijke situatie. Er was steeds ruimte om bijkomende vragen te stellen.

Na enkele samenkomsten konden we overgaan tot het opstellen van de nodige documenten. Daarna nog even passeren bij de notaris voor het verlijden van de aktes.

Nu alles – zo goed als bijna – wettelijk geregeld werd, voelen we ons een stuk rustiger over de toekomst. Niet alles is natuurlijk te voorspellen, te plannen of te voorzien maar hetgeen we konden doen, deden we.

Zeker blij en dankbaar voor de hulp die we hierbij kregen.

Geert Vandenberghe en Leen Vandenbroucke, Veurne,

Hard werken , bouwen aan een toekomst , een appeltje voor de dorst , goede afspraken omtrent onze nalatenschap …… het wordt ons met de paplepel ingegeven.
Focus en specialisatie zijn de dag van vandaag heel actueel …… wordt beter in wat je goed bent en laat je bijstaan in wat niet uw specialiteit is , dit is meer en meer de realiteit in deze snel veranderende wereld. Wat gisteren standaard was , is vandaag reeds achterhaald.
In onze zoektocht ons professioneel te laten bij staan door experten in de complexe materie van erfenis en fiscaliteit zijn we terecht gekomen bij Lemon Consult. Een ploeg van ambitieuze experten staat er klaar om u bij te staan ……. stay focused

Twee jaar terug kreeg ik een heel ernstige ziekte. Ik ben bij mijn boekhouder te rade gegaan voor successieplanning, daar ik een zoon heb met een beperking.

Ook voor mijn boekhouder was die materie te ingewikkeld en daarom raadpleegde hij Lemon Consult. Met die mensen zijn wij dan aan tafel gegaan en na enkele diepgaande gesprekken tot een besluit gekomen.

Alles is dan ook via een notariële akte verleden. Vandaag geeft dat een rustig gevoel dat alles gepland is, en zoals ik het gewild hebt.

Firmin Sinnaeve, Foto Print nv, Nieuwpoort.

Ik was op zoek naar een antwoord op heel wat financiële vragen waar ik mee worstelde. Tijdens de gesprekken met mijn adviseur van Lemon Consult groeide het vertrouwen en werd er écht geluisterd naar mijn persoonlijk verhaal. Dat vond ik echt tof! Via de opmaak van een grondige analyse van mijn persoonlijke situatie kreeg ik een concreet advies en een helder antwoord op mijn vragen. Nu weet ik welke richting ik uit moet, en dat geeft mij gemoedsrust voor de toekomst.

Gezin

Privé
Ik besef dat ik een pensioenplan moet opmaken om mijn levensstandaard te behouden. Maar hoe pak ik dat best aan? Wat als ik overlijd? Aan wie komt mijn vermogen toe? Kan ik ervoor zorgen dat ze minder betalen?

> Meer info

Zakelijk
Hoe word ik zelf beter van mijn onderneming? Hoe geef ik mijn vennootschappen vorm zodat ze maximaal opbrengen? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet teveel belastingen betaal? Hoe kan het bedrijf in de toekomst worden overgedragen? > Meer info

360°

Totaalaanpak
Stel dat ik plots niet meer kan werken, of dat ik overlijd … Hoe moet dat dan met mijn zaak? Is mijn gezin dan financieel gerust? > Meer info

Lees ons boek “successieplanning in de praktijk”

geschreven door Lemon consult en gebruikt in verschillende hogescholen, zoals onder andere
de Howest, Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en UCLL.

nu verkrijgbaar:

Ontdek hier het antwoord op de meest gestelde vragen

Hoe verloon ik mezelf vanuit mijn vennootschap, zonder een hoge fiscale kost ?

Lees meer

x

Hoe draag ik mijn onderneming over aan mijn kinderen ?

x

Hoe bereid ik mijn onderneming voor op een latere overdracht?

Lees meer

Hoe draag ik vermogen over aan mijn kinderen en behoud ik zelf controle

xhttps://www.youtube.com/watch?v=s19B9llLJNs

Wie beheert mijn vermogen als ik onbekwaam word?

Lees meer

x

Kan ik investeren in vastgoed en dit op naam van mijn kinderen zetten?

x

Wanneer ontvan ik mijn wettelijk pensioen en mijn aanvullende pensioenkapitalen

Hoe groot zal mijn pensioen later zijn?

Ontdek het in onderstaand filmpje

x

Welk pensioenkapitaal heb ik reeds zelf opgebouwd?

x

Hoe maak ik mijn pensioenplan op?

Lees meer

Aan wie komt uw erfenis toe?

x

Weet u hoeveel erfbelasting uw erfgenamen betalen?

x

Hoe maak ik mijn testament op?

Lees meer

x

Ik heb geen kinderen. Hoe regel ik mijn nalatenschap?

x

Ik ben niet gehuwd met mijn partner. Wat erft hij/zij bij mijn overlijden?

x

Ik heb kinderen uit een vorige relatie. Hoe regel ik mijn nalatenschap?

x

Je lifetime vermogenspartner

Vanuit een compleet zicht op je huidige situatie begeleiden we je naar de voor jou optimale toekomstige situatie. Eenmalig of in een relatie van levenslang partnership.

Vanuit welke relatie dan ook, wij leveren werkelijk onafhankelijk advies en juridische ondersteuning om de combinatie onderneming, privé-vermogen en familiale situatie optimaal te laten renderen in functie van je dromen:

  • van bij het opzetten van de onderneming tot aan de overdracht
  • voor het totale vermogen, zowel privé- als zakelijk
  • rekening houdend met alle mogelijke familiale- en andere relaties.

Persoonlijk advies bij elke bepalende levensgebeurtenis:

Nieuws

Kalender