Boek – Successieplanning in de Praktijk

x
boek | verschenen | 1e editie
april 2022 | xiv + 270 blz.
x

Inhoud

Is bij mij alles goed geregeld? Wat gebeurt er met mijn vermogen als ik huw, kinderen krijg, een huis koop, een onderneming heb, met pensioen ga of sterf? Hoe bescherm ik wie en wat me lief is als er me iets overkomt? Op deze en andere vragen – die iedereen zich zou moeten stellen – geven de auteurs een helder antwoord. Juridisch en fiscaal correct, helder en voor iedereen begrijpelijk.

– Met talloze voorbeelden uit het dagelijks leven
– Geïllustreerd met schema’s die de juridische wetmatigheden verduidelijken
– Geschreven door experts voor studenten en fiscale professionals

Over de auteurs

Dieter Bossuyt is vennoot van Lemon Consult en gecertificeerd belastingadviseur. Hij is gastdocent in het postgraduaat Vermogens- en successieplanning aan de Vives Brugge Business School.

Kristof Delobelle is vennoot van Lemon Consult. Hij begeleidt ruim 25 jaar families bij hun fiscale en familiale planning. Hij is de bezieler van het opleidingstraject ‘Successieplanning in de praktijk’ waarin hij accountants, bankiers en verzekeringsmakelaars praktijkgericht opleidt op vlak van pensioen- en successieplanning.

Stef Mannaerts is expert fiscale en familiale planning bij Lemon Consult lector-onderzoeker aan UCLL. Hij doceert economische vakken (Financial Planning, Cost- en Management Accounting en Beleggen) en richt zich met zijn onderzoek voornamelijk op bedrijfsovernames.

Veerle Wanzeele is verantwoordelijk voor de richting Financiën & Verzekeringen aan HoWest, waar ze de pijler Financial Planning uitbouwde. Ze doceert er Successie- en vermogensplanning en Verzekeringen.