Een multidisciplinair team van specialisten voor overkoepelend advies

 

De Lemon Touch – onze unieke aanpak – bestaat erin dat we vanuit verschillende invalshoeken naar jouw situatie kijken. Ons divers team belastingconsulenten, juristen en onafhankelijke financiële planners werkt vanuit een helikopterperspectief. Zo houden we werkelijk voor elk advies rekening met alle aspecten die impact hebben op je privé en zakelijk vermogen.

Het is onze overtuiging dat gepersonaliseerd advies start met een objectieve analyse van je totale vermogenssituatie. Daarin identificeren we ook je gewenste situatie, je dromen en zorgen. Jou ontzorgen en met een sterk plan je financiële toekomst veiligstellen, dat is onze ambitie.

Onze onafhankelijkheidintegriteit en discretie zijn daarbij grote troeven.

Lemon Consult is door het FSMA erkend als onafhankelijk financieel planner en door het IAB als belastingsconsulent. Als enige vennootschap in België met dit dubbel statuut staan wij daarom garant voor werkelijk onafhankelijk advies.

Als erkend dienstverlener voor KMO-advies en KMO-opleidingen, geven wij onze bedrijfsklanten de mogelijkheid om tot 30% subsidie te ontvangen van de Vlaamse Overheid. Dat geldt zowel voor advies als voor opleidingen.

Boek hier vrijblijvend je online meeting

Lemon Consult – de finishing touch voor je vermogen

Je laat je ongetwijfeld al bijstaan door echte experts in hun vak: bankiers, verzekeringsmakelaars, boekhouders, notarissen en advocaten. Zij staan allemaal als langetermijnpartner aan je zijde en geven vanuit hun invalshoek goed advies.

Totaaloverzicht voor gemoedsrust

Lemon Consult voegt hieraan een dimensie toe. Met een overkoepelende en onafhankelijke visie houden we het totaaloverzicht en kunnen we perfect inschatten welke impact deelaspecten hebben op de totaliteit. Zo staan we je op werkelijk onafhankelijke wijze bij in elke belangrijke stap in je leven. Lemon Consult is je life time partner voor fiscale en financiële planning.

Lemon Consult flavours your future

A Lemon is extreem gezond, gekend voor zijn intense smaak en voegt subtiele accenten toe.

Team

Dieter Bossuyt
Dieter BossuytGecertificeerd belastingconsulent

Dieter is één van de oprichters van Lemon Consult en adviseert reeds meer dan 10 jaar mensen op vlak van fiscaliteit en familiale planning.

Hij behaalde in 2008 een Master Handelswetenschappen, afstudeerrichting accountancy – fiscaliteit aan de Hogeschool Gent. De daaropvolgende jaren verdiepte hij zich verder in o.m. het vennootschapsrecht (Expert Class Vennootschapsrecht, Brugge Business School, 2010). Tevens verwierf hij in 2014 de erkenning als belastingconsulent bij het ITAA (Institute for Tax Advisors & Accountants).

Binnen Lemon Consult staat Dieter onder meer in voor de uitwerking van reorganisaties van vennootschapsstructuren, de opmaak van aandeelhoudersovereenkomsten, de begeleiding bij fiscale optimalisaties,…

Hij brengt zijn kennis en ervaring ook graag over op anderen. Zo is hij gastdocent aan de Vives Brugge Business School, in het postgraduaat vermogens- en successieplanning, alsook aan de Artevelde Hogeschool te Gent, waar hij handels- en economisch recht doceert.

Dieter is gehuwd en heeft twee dochters.

Kristof Delobelle
Kristof DelobelleExpert fiscale en familiale planning

Kristof studeerde af aan de EHSAL te Brussel in 1994 als Licentiaat handelswetenschappen met specialisatie accountancy. Naast een actief studentenleven combineerde hij de laatste 2 jaren met de studie als Aggregaat in de economische wetenschappen, wat hem bijkomend een pedagogisch diploma opleverde.  Ongetwijfeld werd daar de basis gelegd voor een geapprecieerd talent van Kristof om op een begrijpbare manier moeilijke zaken uit te leggen.

Aanvankelijk ging Kristof werken in een fiduciaire in Anderlecht waar hij de boekhouding verzorgde voor een aantal KMO’s. Hij ontdekte er dat klanten niet enkel met fiscale vragen worstelen maar ook met vragen als: Is dit interessant voor mijn pensioen? Wat bij een overlijden? Hoe bouw ik best mijn vermogen op? De klant begeleiden op fiscaal vlak was de start van een bredere dienstverlening die uitgroeide tot de fiscale en familiale planning waarin Kristof intussen ruim 25 jaar in actief is. Een passie die hij graag overdraagt aan andere professionelen in de opleiding “Start to plan” die Lemon Consult tweemaal per jaar organiseert. Daarnaast is hij actief binnen Voka Gent waar hij de rol opneemt als peter bij het Plato traject “Next generation”, een begeleidings- en ondersteuningsproject voor KMO-bedrijfsleiders en hun opvolgers bij de overname van het familiebedrijf.

Kristof is daarnaast ook verschillende keren per jaar spreker voor de vzw Gezin en Handicap voor ouders van kinderen met een handicap die een successieplanning wensen op te zetten. In zijn vrije tijd kan je Kristof terugvinden aan het werk in de tuin, op toertochten met de fiets of in de zeilclub De Twins in Bredene waar hij zeilt met een catamaran en deelneemt aan  wedstrijden.

Kristof is gehuwd en heeft twee zonen.

Dana Vandaele
Dana VandaeleExpert familiale planning

Dana (°1983) studeerde af aan Ugent als Master in de Rechten (2006) en behaalde daarna haar diploma Master in het Notariaat (2008). Gedurende 11 jaar heeft zij een carrière opgebouwd als notarieel juriste en hield zij zich voornamelijk bezig met de redactie van notariële akten in verschillende rechtsdomeinen en het verstrekken van advies aan het cliënteel. In 2019 is zij als expert familiale planning aan de slag gegaan bij Lemon Consult.

U kunt bij haar terecht voor al uw vragen m.b.t. successieplanning, alsook voor de concrete uitwerking ervan. 

Buiten de werkuren geniet Dana vooral van haar gezin en haar vrienden en gaat zij regelmatig sporten om de batterijen weer op te laden.

Steve Bossuyt
Steve BossuytExpert fiscale en familiale planning

Steve (°1993) studeerde in 2015 af als Master in de Handelswetenschappen (afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit).

Zijn eerste werkervaring deed hij op als fiscaal adviseur bij een financieel planner en een accountantskantoor. Intussen specialiseerde Steve zich verder door het behalen van het postgraduaat Successie- en vermogensplanning (2016) en het postgraduaat Vennootschapsrecht (2018) aan de Brugge Business School.

Bij Lemon Consult is Steve expert in fiscale en familiale planning. Hij adviseert klanten en formuleert totaaladviezen omtrent fiscale vraagstukken. Steve volgt nog steeds regelmatig bijkomende opleidingen en seminaries (o.a. lid van de Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen) en doorloopt het stageproces bij het ITAA om de erkenning als Certified Tax Advisor te behalen.

In zijn vrije tijd houdt Steve wel van een uitdaging, getuige zijn deelname aan de Dodentocht en zijn beklimming van de Mont Ventoux.

Stef Mannaerts
Stef MannaertsExpert fiscale en familiale planning

Omdat hij mensen wou helpen met financiële geletterdheid begon Stef aan de Master Personal Financial Planning. Na het behalen van deze Master wist Stef direct dat hij als financieel planner mensen wou bijstaan met onafhankelijk en eerlijk advies.

Dat Stef zijn kennis wil delen staat als een paal boven water, naast Lemon Consult is Stef ook Lector-Onderzoeker bij UCLL. Als lector doceert hij economische vakken zoals Cost- en Management accounting, Beleggen,…. Als onderzoeker doet Stef onderzoek naar Bedrijfsovernames. Graag wil hij de match maken tussen de oudere generatie bedrijfsleiders en de jonge generatie die bedrijfsleider wil worden.

Stef is gehuwd en heeft 2 dochters.

Kathy Rossel
Kathy RosselOffice assistant

Kathy studeerde af als bachelor management assistant in HOWEST.  Onze office assistant is onze administratieve duizendpoot en staat onder andere in voor de administratieve verwerking van de dossiers, de facturatie en de opvolging ervan, het beheer van de website en social media, de opvolging van de inschrijvingen voor de infosessies en opleidingen en de opvolging van de KMO-portefeuille.

Kathy is trotse mama van 2 kinderen. 

Ons UNIEK statuut

Als erkend belastingconsulent oefenen wij dit gereglementeerd beroep uit onder toezicht van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (ITAA). Dat staat garant voor onze bekwaamheid, onafhankelijkheid en beroepsintegriteit.

 

ITAA

 

De titel onafhankelijk financieel planner is voorbehouden aan gereglementeerde ondernemingen en financiële planners aan wie de FSMA een vergunning heeft verleend. Lemon Consult is één van de weinige vennootschappen met een vergunning.

Als onafhankelijk financieel planner geven wij raad over het optimaliseren van het vermogen van een cliënt, met name van de structuur, de planning in de tijd, de bescherming, de juridische organisatie of de overdracht ervan, op grond van de behoeften en de doelstellingen die de cliënt aangeeft. Het onafhankelijke verwijst zeer expliciet naar het verbod op het verstrekken van investeringsdiensten of elk ander advies dat betrekking heeft op individuele financiële producten. Op basis van deze twee statuten ben je bij Lemon Consult zeker van werkelijk onafhankelijk advies.

KMO-Portefeuille

Lemon Consult is geregistreerd bij het Agentschap Innoveren & ondernemen  van het Vlaams Gewest als erkend dienstverlener in zowel de tak advies als in de tak opleiding. Advies en opleidingskosten kunnen tot maximaal 30% worden betaald via de KMO-portefeuille. De tussenkomst kan tot € 7.500 bedragen per jaar. 

De kosten voor uitwerking en implementatie van de uitgebrachte adviezen komen niet in aanmerking voor subsidiëring via de KMO-portefeuille. Voor meer informatie omtrent het gebruik van de KMO-portefeuille, surf naar www.kmo-portefeuille.be of neem rechtstreeks contact met ons op. Wij helpen en informeren u graag verder.

 

Nieuws

Meer nieuws

Kalender

Successieclub.be

7 december 2021 | 19:00 - 20:30

Hoe regel ik mijn nalatenschap?

14 december 2021 | 19:15 - 20:30