Referenties

Fiscale en familiale planning

Ik was op zoek naar een antwoord op heel wat financiële vragen waar ik mee worstelde. Tijdens de gesprekken met mijn adviseur van Lemon Consult groeide het vertrouwen en werd er écht geluisterd naar mijn persoonlijk verhaal. Dat vond ik echt tof! Via de opmaak van een grondige analyse van mijn persoonlijke situatie kreeg ik een concreet advies en een helder antwoord op mijn vragen. Nu weet ik welke richting ik uit moet, en dat geeft mij gemoedsrust voor de toekomst.

Wij hadden behoefte aan onafhankelijk advies over onze geldzaken en nalatenschap door een onafhankelijke partij. Daarom besloten wij ons te laten bijstaan door Lemon Consult. Het contact en de informatie die we kregen was professioneel en to the point. Door de heldere en persoonlijke aanpak is er ondertussen een hechte vertrouwensband ontstaan met onze adviseur, die zeer snel schakelt en steeds bereikbaar is voor deskundig advies. Hij luistert naar al onze verwachtingen, ambities en plannen en werkt verschillende scenario’s uit. Wetende dat we altijd een bereikbaar en vriendelijk aanspreekpunt hebben bezorgt ons veel gemoedsrust, een echte aanrader!

Omdat ik begonnen ben met nadenken over de complexe situatie waar ik me in gemanoeuvreerd heb, werd mij aangeraden om met Lemon Consult samen te werken. Ik raad Lemon Consult aan omdat ze een duidelijk advies to the point geven zonder veel blabla.

De familie Vanhoenacker – Huyghe, uit Gistel, eigenaars van Creform gaven aan Lemon consult voor de opmaak van hun volledige fiscale en familiale planning, een score van 9 op 10.

Familie Vanhoenacker - Huyghe, Gistel, Creform

Hard werken , bouwen aan een toekomst , een appeltje voor de dorst , goede afspraken omtrent onze nalatenschap …… het wordt ons met de paplepel ingegeven.
Focus en specialisatie zijn de dag van vandaag heel actueel …… wordt beter in wat je goed bent en laat je bijstaan in wat niet uw specialiteit is , dit is meer en meer de realiteit in deze snel veranderende wereld. Wat gisteren standaard was , is vandaag reeds achterhaald. 
In onze zoektocht ons professioneel te laten bij staan door experten in de complexe materie van erfenis en fiscaliteit zijn we terecht gekomen bij Lemon Consult. Een ploeg van ambitieuze experten staat er klaar om u bij te staan ……. stay focused  

De familie Schoonians Steven en Sergooris Reini, uit Roosdaal, eigenaars van Schoonians Steven bv, centrale verwarming, warmtepompen en zonneboilers gaven aan Lemon consult voor de opmaak van hun volledige fiscale en familiale planning, een score van 8 op 10.

Familie Schoonians Steven en Sergooris Reini, uit Roosdaal, Schoonians Steven BV

Twee jaar terug kreeg ik een heel ernstige ziekte.

Ik ben bij mijn boekhouder te rade gegaan voor successieplanning, daar ik een zoon heb met een beperking.

Ook voor mijn boekhouder was die materie te ingewikkeld en daarom raadpleegde hij Lemonconsult.

Met die mensen zijn wij dan aan tafel gegaan en na enkele diepgaande gesprekken tot een besluit gekomen.

Alles is dan ook via een notariële akte verleden.

Vandaag geeft dat een rustig gevoel dat alles gepland is, en zoals ik het gewild hebt.

Firmin Sinnaeve, Foto Print nv, Nieuwpoort.

Wij zijn Francine en Patrick, 62 jaar, en onze dochter Dominique van 34 verblijft door haar handicap in een gespecialiseerde instelling.  Buiten Dominique hebben we geen familie en ons sociaal netwerk is beperkt. Daardoor groeide bij ons de bezorgdheid: wat kunnen we doen opdat het onze dochter aan niets ontbreekt als wij er niet meer zijn en wie zal over haar erfenis waken.

Na een grondige analyse heeft het team van Lemon Consult een zeer compleet dossier opgesteld. Alle mogelijkheden, op onze persoonlijke situatie afgemeten, werden besproken. Uiteraard stond het welzijn van Dominique centraal maar er werd ook gekeken op welke manier het fiscaal aantrekkelijk  kon worden gemaakt. De onafhankelijkheid van Lemon Consult gaf ons de zekerheid op een objectieve manier te zijn geholpen.

Verdonck Patrick en Vanpoucke Francina, Merelbeke

We kunnen zeker bevestigen dat de samenwerking met Lemon Consult positief verliep.

Onze zoon Lander, 19 jaar, heeft het downsyndroom en autisme. Dit was voor ons de reden om te starten met een successieplanning. Dit vergde zeker wat moed, tijd en inzet, wat niet simpel is voor een zorgintensief gezin, maar we zijn heel blij dat we eindelijk toch actie hebben ondernomen.

We werden heel goed bijgestaan door Lemon Consult. We kregen de nodige algemene uitleg én specifieke uitleg toegespitst op onze persoonlijke situatie. Er was steeds ruimte om bijkomende vragen te stellen.

Na enkele samenkomsten konden we overgaan tot het opstellen van de nodige documenten. Daarna nog even passeren bij de notaris voor het verlijden van de aktes.

Nu alles – zo goed als bijna – wettelijk geregeld werd, voelen we ons een stuk rustiger over de toekomst. Niet alles is natuurlijk te voorspellen, te plannen of te voorzien maar hetgeen we konden doen, deden we.

Zeker blij en dankbaar voor de hulp die we hierbij kregen.

Geert Vandenberghe en Leen Vandenbroucke, Veurne

Wij werden op een ondernemende wijze begeleid door Lemon consult bij de overname van Stumaco. Het gaf ons direct een groot vertrouwen.

Geen theoretische rechten en plichten benadering, maar een praktisch begeleiding.

Door een grote flexibiliteit in plaats en tijd,  konden we in snel tempo, en op onze maat en wensen, een professionele future proof  structuur opzetten die de overname mogelijk maakte.

Alle contracten werden super professioneel maar ook heel duidelijk opgesteld, zodat we ze efficiënt  konden doornemen en de deal rondmaken.

Als ze een nieuwe naam zoeken, dan mogen ze gerust “Top consult” of “Flex consult” gaan heten.

B2B ondersteuning door Lemon Consult
Om een groter dossier met zowel roerend als onroerend te behandelen werd Lemon Consult ons aangeraden door een adviseur van een verzekeringsmaatschappij. Lemon Consult heeft voor onze klant een screening gemaakt van het vermogen, de te betalen successie en de mogelijke oplossingen om die te optimaliseren. Als verzekeringsmakelaar hebben wij het roerend verder kunnen afwerken via een handgift aan de kinderen, voor het onroerend hebben wij hen verwezen naar Lemon Consult voor verdere bijstand.

Wij hebben Lemon Consult ook leren kennen via een gespreksavond en waren sterk geïnteresseerd om met hun hulp een goede financiële planning uit te werken naar de toekomst.  In een eerste gesprek werd ons uitgelegd wat de mogelijkheden waren en stelden wij onze eigen situatie wat voor.  Bij ons ging het over een planning voor de ouders (72 jaar) van 2 kinderen waarbij één van de kinderen een beperking heeft (43j) en de andere zoon (47j) een gezin met zelf 3 kinderen.  Na het eerste gesprek werd ons duidelijk dat Lemon Consult ons zeker kon helpen in optimalisering van onze financiële planning.

Via enkele (lange) sessies kon Lemon Consult via gerichte vragen onze situatie volledig in kaart brengen.  Bij een volgende afspraak ontvingen we dan een volledig uitgeschreven boek met meerdere scenario’s.  Dit is echt wel een zeer uitgebreid naslagwerk dat je later steeds kan raadplegen als je aan iets twijfelt hoe het juist was.  Na overlopen van de verschillende scenario’s konden we zelf kiezen wat we wel of niet wensten uit te voeren.  Uiteindelijk besloten we om een aantal zaken concreet uit te voeren, bijvoorbeeld het opmaken van een zorgvolmacht en het uitwerken van een financiële planning (schenkingen ed).  Voor elk van de te nemen stappen, werd alles door Lemon Consult zeer uitgebreid en zorgvuldig uitgewerkt.  Telkens opnieuw maakten zij een voorstel, konden wij nalezen en eventuele suggesties geven om zaken extra op te nemen of te veranderen tot het effectief zo was zoals gewenst.  Wij waren heel tevreden over de manier waarop en over de uitwerking van het volledige project. Lemon Consult is een betrouwbare partner, niet goedkoop maar zeer degelijk.

Familie Floryn, Zwevegem

We hebben de samenwerking met Lemon Consult als positief ervaren. De gesprekken met Lemon verliepen vlot en in een sfeer van vertrouwen.

Het helpt je om de actuele situatie overzichtelijk te maken en alle feiten en mogelijkheden worden op een rijtje gezet.  Het nodige advies wordt gegeven zodat je uiteindelijk zelf kan beslissen wat er moet gebeuren.

Het is echt wel mogelijk en noodzakelijk om een successieplanning goed en op relatief jonge leeftijd (wij waren 55 en 57 jaar) voor te bereiden en reeds  stappen te zetten waar mogelijk.

Essentieel en vrij eenvoudig hierbij zijn bvb het in orde brengen van zorgvolmachten en testamenten schrijven.  Hierbij was de begeleiding van Lemon Consult wel noodzakelijk omdat een testament schrijven in functie van een gezin met oa een zorgenkind niet eenvoudig is. Het blijft wel belangrijk om zelf heel alert te blijven en zoveel mogelijk info in te winnen, bij Lemon Consult maar ook bij bvb een notaris.

Patrick Ghyselen en Hilde Feryn, Veurne, ouders van zoon met een beperking.

We zochten advies die de brug kan slaan tussen ondernemen en privé aangelegenheden.

We vonden dit bij Lemon consult.

Zij hebben een zeer professionele studie opgemaakt en ons bijgestaan met waardevolle raadgevingen en dit aan een zeer redelijke prijs.

Paul en Jeannine Mampaey-Sellenslach, bv Mampaey Engineering, Tremelo

Opleidingen

Degelijke opleiding met leuke praktijkvoorbeelden!

Het is een verrijkende cursus met materie die niet dagelijks mijn pad kruiste ik, dacht ik voor de cursus.

Nu blijkt dat ik dit in vele gesprekken met cliënten, bijna dagelijks kan aanhalen.

Brian Declerck, Buro Bruto, Oostkamp

De opleidingen werden aan een goed tempo gegeven. Alles was vrijwel duidelijk. Op elke vraag van de deelnemers werd goed de tijd genomen om te discussiëren en erover na te denken.

Lorenz Holderick, Solvas Life, Aalter

De cursus werd op een speelse, interactieve manier gegeven, waardoor de ‘zware’ materie toch ‘luchtig’ werd.

Een zeer volledige ‘Start to Plan’ opleiding die direct gesprekken met klanten mogelijk maakt.

Mattijs Wittevrongel, Cogita bv, Brugge

Persoonlijk vond ik de opleiding heel interessant. Ik ben nog jong en beginnend op de werkvloer van het verzekeringskantoor. Deze opleiding is dan ook ideaal omdat er heel veel uitleg gegeven wordt met voorbeelden. Ik zal in de toekomst zeker nog terugpikken naar de opleiding!

Leerrijke opleiding, met de juiste combinatie tussen theorie en vooral veel nuttige praktijkvoorbeelden. Een aanrader!

Leerrijk, praktijkgericht, ik kijk uit naar de cursus voor gevorderden.

Frederik Ophalvens, Expertaxpartners, Bonheiden

Héél leerrijke en praktijkgerichte opleiding, to the point, inclusief een uitgebreide cursus.

Een uitermate boeiende en interactieve opleiding, vol praktijkgerichte cases, met de nodige animo gebracht. Een aanrader, waarbij de meerwaarde van de opleiding de kostprijs ruimschoots overtreft!

Praktijkgerichte en inzichtgevende opleiding in een aangenaam kader.

Bijzonder verhelderend gebracht, in verstaanbare verwoordingen, aangevuld met scenario’s zoals deze zich “in real life” ongetwijfeld voordoen.

Tom Vandeputte, Octagon finance, Roeselare

‘Start to Plan’ is mijn ambitie, ‘Learn to Plan’ is daarbij de eerste stap. Bedankt om me hier zeer goed op weg te helpen!

Dries Corrijn, Solvas Life, Aalter

Een verhelderende en boeiende cursus met een praktijkgerichte aanpak, gegeven door enthousiaste lesgevers met kennis van zake. aan te raden aan iedere starter met een interesse in financiële planning.

Niels Volckaert, Garage Van Tittelboom

Boeiend, hands-on leertraject waarbij in detail wordt ingegaan op de complexiteit rond successieplanning. Zeker een aanrader!

Fiduciaire Oost-Boek BV en haar zusteronderneming Cogita BV investeren sterk in hun personeel en wensen hen op te leiden tot ‘inhouse experten’, waaronder gespecialiseerd in financiële en familiale planning.

Lieselot D’hoop groeit ook door naar adviseur van klanten en volgde daarom de praktijkgerichte opleiding Start to Plan.