Laden Evenementen

Heeft u 4 jaar geleden ook gebruik gemaakt van de ‘interne liquidatie’, om zo aan de verhoogde liquidatiebelasting te ontsnappen? Dan is de wachtperiode die u moest naleven stilaan voorbij en kan er ook gedacht worden aan een kapitaalvermindering, om zo gelden naar het privévermogen over het brengen.

Maar bij zo’n kapitaalvermindering komt heel wat meer kijken dan op het eerste zicht lijkt. Wat is bijvoorbeeld de impact van een reeds gedane erfenisplanning op de aandelen, waarbij de aandelen met voorbehoud van vruchtgebruik werden geschonken? Wie heeft recht op welk deel van de kapitaalvermindering?

En wat zijn de gevolgen van de wetswijziging omtrent kapitaalverminderingen die op 1 januari 2018 in voege trad?

Daarnaast biedt een kapitaalvermindering ook heel wat opportuniteiten. Zo kan er aan gedacht worden om een onroerend goed aan de vennootschap te onttrekken, al brengt dit bijzondere aandachtspunten met zich mee. Zo stelt zich op vlak van registratierechten de vraag of het verkooprecht, het verdeelrecht, dan wel het algemeen vast recht van toepassing is.

En last but not least, ook het huwelijksvermogensrecht kan bij een kapitaalvermindering een belangrijke rol spelen.

Dieter Bossuyt van Lemon Consult legt u op een heldere wijze uit wat een kapitaalvermindering inhoudt, schetst de fiscale aandachtspunten en de opportuniteiten die dit met zich meebrengt.

Docent
Dieter Bossuyt (Lemon Consult)
Doelgroep / Voorkennis
Iedereen is welkom
Prijs
Gratis, vooraf inschrijven vereist

Agenda

19:00 Ontvangst met belegde broodjes
19:30 Start infosessie
21:00 Napraten bij een hapje en een drankje. Mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Deel deze pagina

Ga naar de bovenkant